Beltéri bútor

Barkács, kert

Kiegészítők

fenyőbútorok Veszprémben

Lakberendezés fenyőbútorral – Nem csak az idősebbeknek, hanem a fiataloknak is jó választás

Ahány ember, annyiféle vélemény létezik a fenyőbútorokról. A két szélsőség egyike: én semmiképpen nem tudom elképzelni a lakberendezést fenyőbútorokkal. A másik: csak fenyőbútort engedek be az otthonomba. A kettő között persze rengeteg egyéb megközelítés létezik a fenyőbútorokat illetően. 

A lényeg: a tudatos lakberendező meg is tudja indokolni, miért „szerelmes” ezekbe a bútorokba. Például azért, mert a fenyő olyan egyedi mintázattal rendelkezik, amitől egészen sajátos hangulata lesz az otthon egyes helyiségeinek. A túlzásoktól persze érdemes óvakodni.

Lakberendezés fenyőbútorral – A különféle fenyőbútorok a családi otthon örök darabjai, a legtöbb ember az élete végéig ragaszkodik hozzájuk

Sokan csak azért ragaszkodnak napjainkban is a műfenyő helyett az „élő” karácsonyfához, mert annak olyan illata van, amit semmilyen illatgyertya vagy füstölő nem képes visszaadni. 

És a fenyőfa illata nélkül már nem is olyan a karácsony hangulata, ahogy azt megszoktuk. Vagy: mi az az illat, ami az orrunkba telepszik és olyan kellemes érzetet kelt, amikor asztalos műhelyben járunk? Hát persze, hogy a fenyőfa, a gyanta illata. Utánozhatatlan.

pácolt fenyő bútorok
fenyő ifjúsági bútor
fenyő hálószoba enteriőr fotók

A hálószobának természetes, egyedi hangulatot adnak a fenyő bútoraink. A természetes anyagok használata hozzájárulhat a hosszútávú egészség megőrzéséhez, a pihentető alváshoz is. A fenyőből készült bútorainkkal a képen láthatókhoz hasonló hálószoba enteriőrt rendezhetsz be.

Rusztikus fa bútorok

Mindezt csak azért érdemes felidézni, hogy könnyebben belássuk: a fenyő az életünk része, a fenyőbútorok már vagy háromszáz éve ki- és elhagyhatatlan kellékei a lakberendezésnek. Ha más nem is, egy fenyő sámli, egy fenyő polc vagy egy fenyőből készült asztalka szinte minden otthonban megtalálható, még ott is, ahol egyébként nem részesítik előnyben a fenyőbútorokat.

Sokan azért nem nézik meg a lakberendezési áruházak fenyőbútor kínálatát, mert úgy vélik: azok csak az idősebbek – enyhébb megfogalmazással a korosodó emberek – kedvencei. Lehet, hogy valóban inkább az ötven pluszosok választanak maguknak fenyő bútorokat? Ha valóban így lenne, annak is egyszerű a magyarázata. Idősebb korra általában megérik, letisztul az ember gondolkodása, ami a lakberendezési stílusirányzatok tekintetében is megmutatkozik.

Magyarul: az idősebbek valóban sokszor többre értékelik a fenyőbútorokat. Illetve értékükön kezelik azokat. Vannak, akik ezt úgy szokták kommentálni: ez a fenyőbútor – szekrény, kanapé, ágy, polc, szék vagy asztal – engem már biztosan kiszolgál. Örök darabok. 

Mindez azt is jelenti: az emberek egy jelentős része megbízik ezekben a bútorokban, szinte az élete részének tekinti a lakberendezés eme nagyra becsült elemeit, amikből bőséges kínálatot találtok a Fa-Centrum veszprémi lakberendezési áruházban (és itt a honlapunkon is).

Tomi lazúr gyerekbútor család
Tomi lazúr gyerekszoba bútor
Tomi lazúr gyerekszoba ötletek

Meglepő, de akár a gyerekszobát vagy a babaszobát is berendezheted finom árnyalatú, rusztikus és természetes stílusú fenyőbútorokkal. A Tomi baba- és gyermekbútor családunk elérhető lazúr vagy wenge színekkel is.

Tomi lazúr mintás éjjeliszekrény

Lakberendezés fenyőbútorral – 7 érv, hogy miért válaszd te is a fenyőbútorokat

De milyen érvek szólnak a fenyőbútorok mellett, ha éppen lakberendezésen gondolkodunk, bármilyen korban vagyunk is?

Az egyik legfontosabb talán a hagyomány. Fenyőből már vagy háromszáz éve készítenek bútorokat. Igaz, a tehetősebb rétegekhez tartozók, tehát a gazdagabbak mindig is a keményfából, köztük a tölgyből készített lakberendezési tárgyakat helyezték előtérbe, így a könnyebben megfizethető fenyőbútorok inkább a kevésbé tehetős emberek megrendelésére hagyták el az asztalos műhelyeket. Ez azonban egyáltalán nem azt jelenti, hogy ezek értéktelenebbek vagy kevésbé tartósak lettek volna, mint a keményfából készült társaik.

Egyszerűen: könnyebben és olcsóbban lehetett hozzájutni a fenyő alapanyaghoz. Ez ma sem változott: a fenyőbútorok kedvezőbb árúak, mint a más keményfából készült bútorok, de általában drágábbak mint a lapraszerelt termékek.

fenyő éjjeli szekrény
fenyő nappali szekrénysor

A fenyőbútoraink többféle pácszínnel rendelhetőek meg. A natúr fenyő mintázattól a sötétebb árnyalatokig, vagy akár a fehérig, és a gyermekeknek szóló színes fenyőbútorokig bezárólag forgalmazunk valódi fenyő termékeket.

A másik érv a tartósság. Sokan úgy tekintenek a fenyőbútorokra, hogy azok a lakásuk örök darabjai. Valóban. Egy tömör fenyőfából készült szekrénysort, egy szépen megmunkált fenyő ágyat, asztalt vagy széket, de még egy fenyő komódot se szoktunk kidobni a lakásból amiatt, hogy tönkrement volna. 

Legtöbben még költözéskor is ragaszkodnak a jól bevált fenyő bútoraikhoz, sőt: az olyan család se ritka, aki a meglévő fenyő szekrénysorához igazította az új háza nappalijának a méreteit.

Fontos érv a fenyő könnyű megmunkálása, ezáltal szinte nincs olyan forma, amit az asztalos műhelyek – akár megrendelésre is – ne tudnának kialakítani, elkészíteni. Puhafának szokás nevezni a fenyőt, ami szintén a könnyebb megmunkálásra utal. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy fenyőből a bútorokon kívül is szinte bármilyen lakberendezési tárgy elkészíthető.

A fenyőbútorok régies és modern változatban is nagy számban készülnek, ami szintén lényeges érvnek tekinthető. A régies stílusú fenyőbútorok rusztikus hatást kölcsönöznek a nappalinak, a natúr és pácolt kivitelűek nagyon közkedveltek, hiszen jól visszaadják a fenyő mintázatát, így egyfajta eredetiséget és egyediséget mutatnak fel. Ugye könnyű belátni: nincs két egyforma mintázat és pácszín, következésképpen nincs két egyforma fenyőbútor.

fenyő fehér sötét pácolt bútorok
fenyő rusztikus kanapé szoba bútorok
sötétre pácolt fenyő szekrények

Lehetőség van a pácszínek kombinációjára is. Ennek segítségével vidám színű, színes gyermekbútorokat vagy még mutatósabb, valódi fenyőfából készült nappali vagy szobabútorokat kaphatunk.

fenyő rusztikus pácolt szekrény

Egy-egy natúr vagy pácolt fenyőbútor nem hogy kilógna a sorból, hanem inkább gazdagítja a különféle stílusú lakberendezést

A modern változatok sajátossága pedig a színek megjelenése. Nincs tévedés: ma már szinte bármilyen színre festhetők a fenyőbútorok. Ezzel pedig a gyártók a fiatalabb korosztályba tartozóknak igyekeznek kedvezni. 

Gyermekszobákban, fürdőszobákban, konyhákban például jól mutatnak a festett fenyőbútorok. Akár úgy is, hogy a bútoroknak csak egyes elemei festettek. Az ilyen bútoroknál a fenyő, mint alapanyag tartóssága és a modern dizájn ötvözete jelenik meg.

A fenyőbútorok melletti érv lehet az is, hogy azok könnyen kombinálhatóak más jellegű vagy alapanyagú bútorokkal. A lakberendezés ugyan ízlés kérdése, de a „mindent mindennel” elv alkalmazását azért jól gondoljuk meg. Különböző korok és stílusok nem minden esetben férnek meg egymással. Egy-egy fenyőbútor azonban nem hogy kilógna a sorból, ha nem kifejezetten fenyőből áll a lakberendezésünk, hanem inkább gazdagítja azt. Egy-egy natúr vagy pácolt fenyő polc, állvány vagy szekrényke kifejezetten jól mutathat, mondjuk a tölgyek között.

Ha a fenyőbútorok melletti érveket soroljuk, beszélni kell az árakról is. Egyetlen szóval talán úgy fogalmazhatunk: árban középkategóriás lakberendezési tárgyakról van szó. Lefordítva: a fenyőbútorok az átlagos magyar családok számára is megfizethetőek. Nem véletlen, hogy egyre többen keresik ezeket a bútorokat nálunk, a Fa-Centrum veszprémi lakberendezési áruházban is. 

fenyő emeletes ágyak színes
kék színes fenyő gyerekbútorok
zöld színes fenyőbútorok Veszprém

Vidámság és kreativitás a gyerekszobában! A színes fenyőbútorokkal olyan izgalmas gyerekszobát, inspiráló életteret rendezhetünk be, amire garantáltan irigykedni fog a többi csemete az oviban vagy a suliban.

színes fenyőbútorok lányoknak

Úgy is mondhatnánk: újra reneszánszukat élik a fenyőbútorok a lakberendezésben. És ezen nincs is mit csodálkozni.

Ha valakinek mégis kétségei lennének a fenyőbútorokat illetően, vagy egyszerűen idegenkednek a fenyőtől, mint bútor alapanyagtól, nézzenek körül a weblapunkon vagy az áruházunkban. Vessék össze a látottakat azzal, amit addig gondoltak a fenyőbútorokról!

Egy jó tanács: ha ti is melegségre vágytok és természetes alapanyagból készült bútorokkal képzelitek el az otthonotok lakberendezését, a fenyőbútorokat semmiképpen ne hagyjátok ki a lehetséges változatok közül. Ha ezek mellett döntenétek, biztosan nem fogjátok megbánni.

Gondoljatok a karácsonyfa illatára!