🏠 Áruházunk: Veszprém, Orgona utca 1.
🕒 Nyitva tartás: H-P: 9:00-18:00 Sz: 8.30-13.30
📧 Email: info@facentrum.hu

Beltéri bútor

Barkács, kert

Kiegészítők

Faolajok, lazúrok, kültéri és beltéri faápoló és fakonzerváló szerek, faragasztók

Igényeld most barkács törzsvásárlói kártyádat 10% kedvezményért!

Vállalkozások, mester- és szakemberek, felújítók és hobbi barkácsolók részére.

10% állandó kedvezményt biztosítunk a barkács részlegünk teljes minőségi árukínálatára, beleértve a gyalult faárut, a lazúrokat, festékeket, faolajokat is.

Áruházunkban a következő termékkínálattal várunk: lazúrfestékek, faolajok, lenolaj, folyékony fa, szürküléseltávolító, fakonzerváló alapozó, faragasztók.

Festékek, lazúrok

 • PNZ falazúrok: tartós, oldószermentes, beltéren és kültéren egyaránt használható lazúrok, természetes alapanyagokból. Sokféle színben! Cseppmentesen kenhető, időjárásálló, véd az UV sugárzástól és a nedvességtől. Felhasználási terület: pl. ablakok, zsalugáterek, kerti házak, homlokzatburkolatok, szerkezeti elemek, ajtók, kerítések, balkonok, kerti bútorok. Kaptárakon is alkalmazható. Német prémium termékek.

 • Poli-Farbe Boróka vízzel higítható vastaglazúrok: Kültéren és beltéren is használható. Bevonata dekoratív, fényes, az időjárásnak, az UV-sugárzásnak kiválóan ellenáll. A fa természetes légzését nem gátolja, szerkezetét nem fedi el, tartós védelmet biztosít. Kül- és beltéri fafelületek – pergolák, kerítések, faburkolatok, lépcsők, ajtók, ablakok – védelmére, díszítő festésére alkalmas. Kültéren a fa megfelelő védelmét első rétegben Poli-Farbe Boróka Primer fakonzerváló alapozó használata biztosítja. Sokféle színben!

Faápoló olajok

 • PNZ kültéri olaj: bármilyen kültéri fafelületre alkalmas vízálló prémium német faolaj. UV-álló, vízálló, időjárásálló felületet alkot, azáltal, hogy a fa pórusaiba hatol. Ideális fafelületek felújítására, vagy új fa kezelésére (pl. kerti bútorok, teraszburkolatok, kerti faházak és fa kertelemek, fa kerti játékok, nyílászárók). Száradt állapotban szagtalan, és nincs egészségre ártalmas hatása. Német prémium termék. Többféle színben!

 • PNZ bangkirai olaj: speciális faolaj egzotikus fafajtákhoz, kerti bútorokhoz. Időjárás, UV-álló, hosszú távon véd és ápol. Ajánlott fafajták: bangkirai, garapa, iroko, keruing, mahagóni, meranti, nyatoh, roble, jarrah, belinga, akác, tölgy, hőkezelt fa. Német prémium termék.

 • PNZ keményviasz olaj: erősen igénybe vett beltéri fafelületekre ajánlott (pl.: fapadlók, parafa, OSB lap, rétegelt lemezek, munkalapok, bútorok, közületek fa felületei). Nedves helyiségekben is alkalmazható, pl. fürdőszoba, konyha. Nedvességszabályozó, légáteresztő, természetes anyagokat tartalmaz. A kezelt felület víztaszító lesz, és ellenálló a különböző szennyeződésekkel szemben (pl. élelmiszerek, háztartási vegyszerek). Német prémium termék.

 • Poli-Farbe lenolaj: kedvező árú, természetes faolaj (nyers lenolaj). Alkalmazása: fafelületek festés előtti előkészítésére, de önmagában is kiváló felületkezelő termék. Nincs káros hatása, egészségre nem ártalmas. Kiemeli a fa természetes rajzolatát, eltömíti a fa pórusait, a fa természetes színét kissé mélyíti, egy árnyalattal sötétebbé teszi.

Egyéb faápoló, fakezelő szerek

 • Poli-Farbe primer fakonzerváló alapozó: Tartós védelem szürkepenész, kékgombásodás, rovarkárosítás ellen. Kültéri fafelületek kezelése, festése előtt ajánlott a termék használata, a tartósság érdekében.

 • Poli-Farbe Boróka folyékony fa: Fafelületek hibáinak kijavítására alkalmas. Diszperziós, vízzel hígítható, kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmas, fényálló pigmenteket tartalmazó javítótapasz. Gyorsan szárad, könnyen csiszolható. Kültéren használjunk hozzá fakonzerváló alapozót.

 • PNZ szürküléseltávolító: A megszürkült fa felfrissítésére és megtisztítására szolgál, kültéren. Ez a speciális tisztítószer újra láthatóvá teszi a fa természetes színét. Utána egy megfelelő színű termékkel történő utókezelés tartósan védi a fát az szürküléstől és megőrzi annak természetes árnyalatát.

Faragasztók

 • Lenkei vizes bázisú diszperziós faragasztó: Faanyagok ragasztásához alkalmas. A termék magyar gyártmány és rendelkezik a Soproni Egyetem minősítésével és rendelkezik a Faanyagtudományi Intézet által létrehozott Minősített Ragasztók Köre minősítéssel. D3 vízállóság. Többféle kiszerelésben!

 • Hunor faragasztó: Vizes-diszperziós ragasztóanyag tömör- és puhafából készülő tárgyak és lapok ragasztására. Használható szerelésnél (köldökcsap, toldások ragasztása stb.) és felületragasztásra (furnérozás stb.). Az egyik ragasztandó felületnek feltétlenül nedvszívónak kell lennie. Szerves oldószert nem tartalmaz.

PNZ faolajok és lazúrok: Német minőség, környezetbarát gyártás, természetes alapanyagok

Poli-Farbe Boróka lazúr család: Történetet ad a fának.

Most bevezető áron. Azonnal vihető faolajok, lazúrok és sok más!

Miért van szükség a fa ápolására, felületkezelésére?

A pórustömítés nagy fontossággal bír a fa fizikai állagának megóvásához, főleg a kültéren használt faanyagoknál, amelyek kitettek az időjárás viszontagságainak (hőmérséklet változás, eső, napsugárzás). 

Az UV sugárzás, a nap szárító hatása vagy a meleg levegő miatt a fa szerkezete szétesik, szálkás lesz. A fába ősszel és télen is beszivárog a nedvesség, így megtelepedhetnek a gombák és algák, és a fagy is roncsolhatja a vizesedett fa szerkezetét. A szálkásodás, az élősködők megjelenése jól elkerülhető a megfelelő felületkezeléssel. 

A kültéri fa felületeket érdemes évente – vagy 2 évente felületkezelni a tartósság érdekében. Beltéren leginkább a nagyobb igénybevételnek kitett fafelületeket kell időnként kezelnünk, ehhez ideális lehet pl. a kínálatunkban is megtalálható keményviasz olaj.

A festés és felületkezelés előtt teendők

A festés előtt szálirányban csiszoljuk le a felületet csiszolópapírral, majd tisztítsuk le, hogy nagyjából sima, egyenletes és tiszta felületet kapjunk. Ehhez többféle durvaságú csiszolóvásznat is használhatunk, a fa keménységétől, a kezelendő felülettől és annak állapotától függően. 

Ezután egy nedves ronggyal töröljük végig a felületet, hogy éppen csak a felületét megnedvesítve. Ne áztassuk el túlságosan az anyagot, csak nedvesítsük be, majd várjuk meg a felület teljes száradását! Ha a felület nem tartalmaz szennyeződést, és száraz, akkor megkezdhetjük a termék felvitelét a használati utasításoknak megfelelően (ez általában a különböző lazúrfestékek, faolajok dobozán megtalálható). 

A sérült fa felületek előzetes, festés előtti kezeléséhez használjunk folyékony fát. A lazúrfestékek alá a tartósság érdekében kültéren használjunk fakonzerváló alapozót.

Kérdésed van? Küldhetsz üzenetet a Messengeren is!

You cannot copy content of this page

Megállj az inflációnak! ✋🛑

Most 10-20% kedvezmény

Matracainkra és fenyőbútorainkra is! Sok más bútor mellett...

Csatlakozz hozzánk!

Hova küldhetjük el az akciós kuponodat?