Beltéri bútor

Barkács, kert

Kiegészítők

Kanapék és fotelek

Látogass el hozzánk személyesen is!

Veszprém, Orgona utca 1.

A kanapéink többsége sokféle színben, többféle bevonóanyaggal rendelhető! Némelyik kanapét szinte a szivárvány minden színében meg tudod rendelni, akár 100-200 féle különböző tapintású szövettel, akár mintás párnákkal, díszpárnákkal. Az aktuálisan készletről elérhető termékeinkről kérjük érdeklődj elérhetőségeinken, vagy nézz körül az áruházunkban! A termékkínálatunk folyamatosan változik.

Kanapék Veszprémben a Fa Centrum kínálatában. Hogyan válasszuk ki a kanapét?

Mit érdemes figyelni? A kanapé kiválasztása során fontos, hogy vegyük figyelembe a méretet, és azt is, hogy a helyiség többi bútorához stílusban is passzoljon. Ha a nappaliba keresünk kárpitos bútort, akkor pedig lehet, hogy érdemes egy nagyobb sarokkanapéra, ülőgarnitúrára is befektetni, persze csak ha van elég helyünk hozzá. 

A legnépszerűbb színek a bézs, a szürke és a barna árnyalatai. A földszínek szinte az összes többi színhez nagyszerűen passzolnak a lakásban, ezért is népszerűek ezek, de bátran választhatunk akár merészebb színt is, ha az jobban illene a személyiségünkhöz vagy színesebb enteriőrt szeretnénk kialakítani!

Az utóbbi időben az élénkebb, merészebb szövetek is újra divatba jöttek, pl. a türkiz, a sötétkék, a piros és a bordó, a zöld, zöldeskék, kékesszürke vagy a sárga különböző árnyalatai is. Ezekkel feldobhatjuk a lakás vagy a nappali hangulatát, így garantáltan pezsgő és izgalmas belső tereket kapunk.

Kanapék és fotelek nagy választékban, széles szövetválasztékkal. Akár azonnal elvihetők!

Vannak, akik nem szeretnek várni, és túl sokat variálni, vagy egyszerűen gyorsan kellene nekik egy mutatós kanapé. Nálunk ez sem akadály, mert a kiállított fotelek és kanapék készletről, akár azonnal elvihetőek, ill. szükség esetén a bemutató darabokat is oda tudjuk adni.

Próbáljuk ki az ülőfelületet és válasszuk azt, amelyik kényelmes! A legjobb, ha nem túl puha vagy túl kemény, de kellően rugalmas a kanapé ülése. Ha csak egy vékony szivacsréteg található a bútorlapon, akkor nem biztos, hogy a mindennapi használatot bírni fogja… Arról nem is szólva, hogy valószínűleg túl kényelmes sem lesz.

Érdemes úgy számolni, hogy egyedi megrendelés esetén a gyártási idő kb. 4-10 hét között mozog – gyártótól függően – a kárpitos bútorok esetében. Érdemes tehát időben megrendelni a kárpitos bútorokat, ha egy konkrét határidőig (pl. karácsonyra, születésnapig) a helyére szeretnénk tenni.

Fotelek, kihúzható és ágyazható kanapék vendégágynak, vagy rugós kanapék akár állandó alvásra is

Ha új kanapé vásárlásán gondolkodunk, mindenképpen mérjük fel a rendelkezésre álló teret, hogy ne érjen minket meglepetésként a kanapé mérete (és hogy esetleg nem fér be). Van amikor az áruházban egy bútor kisebbnek vagy nagyobbnak tűnik, ezért ne alapozzunk a szemmértékre, mindenképpen mérjünk.

Gondoljuk át, hogy mire használnánk: állandó alvásra is, esetleg néha vendégágyként? Nem árt, ha ággyá alakítható, vagy nem szükséges?

A legtöbb kinyitható, kihúzható, ágyazható kanapé nem ajánlható állandó alvásra, de ideiglenesen megfelel erre a célra is. Léteznek viszont kifejezetten erre a célra kifejlesztett modellek, melyek mindkét oldala speciális hideghab, bonellrugós vagy táskarugós fekvőfelületet biztosít. Ezáltal az alvás ezeken a kanapéágyakon sokkal kényelmesebb és egészségesebb. 

Az ár ugyan magasabb lehet, de az alváskomfort össze sem hasonlítható – tehát ha rendszeresen használná valaki alvásra a kanapét, akkor sokkal jobb választás lesz egy mindennapi alvásra is alkalmas típus.

Akciós kanapék? Rendben, de ne csak az ár alapján döntsünk!

Fontos a kanapé belső szerkezete, hogy kellően erős, tartós és stabil legyen, de legalább ennyire az ülőfelület is. Ne kizárólag az ár alapján döntsünk!

Van olyan, ami első ránézésre nem feltétlenül látszik, ezért érdemes tájékozódni akár a kanapé technikai jellemzőiről is. Pl. lehet, hogy a magasabb ár oka, hogy az ülőfelület sokkal vastagabban párnázott, hullámrugós vagy akár bonellrugókkal, táskarugókkal felszerelt, miközben egy olcsóbb modell csak egyszerűen csak vékony bútorlapokból és szivacsrétegből épül fel. Szintén függhet az ár a szövettől, a tűzéstől, a formatervtől, a váz anyagától, a kanapé hátsó felén vagy alján az anyag- és szövethasználattól.

Sajnos a gyanúsan olcsó kanapék minősége a legtöbbször nem kielégítő. Ezek a bútorok alkalmi használatra talán megfelelőek, de a tartósságuk, a kényelmük és a minőségük általában nem éri el a kívánt színvonalat.