🏠 Áruházunk: Veszprém, Orgona utca 1.
🕒 Nyitva tartás: H-P: 9:00-18:00 Sz: 8.30-13.30
📧 Email: info@facentrum.hu

Beltéri bútor

Barkács, kert

Kiegészítők

Kerti fa játszóterek, hinták, csúszdák, játszóházak

Játék a szabadban, a friss levegőn! Válassz a csúszdás fa játszótornyok közül, melyek igény szerint további játékokkal, hintával egészíthetők ki. Kerti játszótereinkhez igény szerint összeszerelést biztosítunk. A szolgáltatás tartalmazza a faanyag méretre vágását, és a játszótér készre szerelését a rendeltetési helyén. A feltüntetett árak szálanyagban értendők, nem tartalmazzák az összeállítás díját.   

Tervezz egyedi játszóteret! Játszótornyaink tetszőlegesen bővíthetőek a kiegészítő modulok segítségével

Jungle Gym kerti játszótér hinta modul

Hinta modul - 1 vagy 2 személyes

A fa játszótorony 1 vagy 2 részes hintával egészíthető ki. A hinták típusa választható: standard laphinta, tányérhinta, babahinta, de akár fészekhinta, mászókötél vagy kapaszkodó “monkey bar” is kérhető.

Jungle Gym kerti játszótér Bridge modul

Függőhíd modul kis toronnyal

A játszótorony függőhíddal egészíthető ki, ami egy kisebb toronnyal köti össze a nagyobb tornyot. Nagyszerűen fejleszti az egyensúlyérzéket, még nagyobbá és izgalmasabbá teszi a játszóteret!

kerti játszótér Balcony modul

Erkély modul

Az erkélyről magasból szemlélhetik a lurkók a távoli tájakat is, a kis játék távcső segítségével. Az erkéllyel kibővíthető a torony felső terasza, így még nagyobb hely áll rendelkezésre a játékhoz.

Mászóka modul hintával

A fa játszótorony 1 vagy 2 részes hintával és hálós mászóka résszel egészíthető ki. A hinták típusa választható: standard laphinta, tányérhinta, babahinta, de akár fészekhinta, mászókötél vagy kapaszkodó “monkey bar” is kérhető.

Jungle Gym kerti játszótér Mini Market modul

Mini Piac modul

A játszótorony alsó részéhez egy kis piaci árusítópult csatlakozik. Nem lehet elég korán kezdeni! Már indulhat is a biznisz, el lehet adni pl. a gyümölcsfáról leszedett finomságokat a többi gyerkőcnek! A pultot az esőtől és a napfénytől is védi egy kis ponyvás féltető.

falmászó fa kerti játszótér

Mászófal modul

A játszótoronyra egy kis mászófal szerelhető fel, így többféle módon is fel lehet jutni a toronyba. Nagyszerűen fejleszti az ügyességet ez a játék a kisgyerekeknél, és garantáltan jó lesz az alvás egy játékkal teli, fárasztó nap végén.

Jungle Gym kerti játszótér Picnic modul

Mini Piknik modul

A játszótorony alsó részéhez egy kis pad és asztalka csatlakozik. Lehet itt játszani, rajzolni, uzsonnázni vagy csak egy kicsit megpihenni és figyelni a többieket a fárasztó játék közepette. A pad felett árnyékoló ponyvás féltető feszül.

Jungle Gym kerti játszótér Net Link modul

Kapocs modul

A Kapocs modul rendeltetése, hogy összekössön két különálló játszótornyot, így hídként funkcionál! Akár egy nagyobb játszóteret is álmodhatunk, ahol egyszerre sok-sok gyerek tud zavartalanul játszani. 

Jungle Gym kerti játszótér Boat modul

Kalózhajó modul

A toronyból egy valódi kalózhajót varázsol ez a modulunk. Így a játszótér nagyobb és izgalmasabb lesz. Irány a tenger, már csak azt kell eldönteni, ki a kapitány. Csak egy kis fantázia kell, és indulhat a kincsvadászat!

kerti játszótér Train modul

Mozdony modul

A mozdony modul egy olyan kiegészítő, amely gőzmozdonyt formáz meg. Si-hu-hu, megy a vonat, csikorognak a kerekek, füstöl a nagy gőzmozdony! Született mozdonyvezetőknek, masinisztáknak és kalauzoknak…

kerti játszótér Playhouse modul

Házikó modul

A torony alsó részét egy zárt játszóházikóvá alakíthatjuk a Házikó modul segítségével. Így jól be lehet zárkózni, be lehet kuckózni, el lehet bújni a zord külvilág elől, és persze a szülők szeme elől, amikor már haza kellene indulni!

Függőhíd modul

A függőhíd külön is rendelhető, így arra is használható, ha pl. két nagy fa játszótornyot szeretnénk összekötni. Így akár egy nagyobb játszóteret is meg tudunk tervezni! 

Példák nagy játszótér kombinációkra, kiegészítő modulok használatával, 2 játszótorony összekötésével

Hogy néz ki élőben? Kérd ajánlatunkat a készre szerelésre és a kiszállításra!

Érdeklődés, megrendelés és ajánlatkérés: info@facentrum.hu

Az alábbiakban a csapatunk által összeszerelt kerti játszótér projektek láthatóak, a teljesség igénye nélkül. A szállítást és összeszerelést alvállalkozónk végzi. A játszótornyokat sík felületre, kiegyenlített, puha talajra célszerű telepíteni (pl. gyep, homok, laza kavics). A használatba vétel esetén figyeljünk arra, hogy minden oldalról legalább 2 méter biztonsági távolságot hagyjunk minden más tereptárgytól.

Fontos tudnivalók megrendelés előtt

A faanyag I-III. osztályú, építési minőségű, gyalult fenyőfa, mely favédő szerrel kezelt, de nem festett. A favédő alapozó miatt enyhén sötétzöldes árnyalatú a faanyag, mely idővel, napfény hatására eltűnik. A faanyag tartósságát segíti a festés, igény szerint tetszőleges lakkal, lazúrral, fafestékkel festhető. Különösebb kezelést nem igényel, de a biztonságos használat érdekében a használati és kezelési útmutatóban foglaltaknak megfelelően ellenőrizni kell a játszótér műszaki állapotát (pl. csavarok utánhúzása). Az időjárásnak a faanyag jobban ellenáll, ha évente – kétévente kap egy festést, ezzel fokozhatjuk a játszótér tartósságát.

A faanyagokon kívül az egyéb alkatrészek és tartozékok fémből (rozsdamentes acél) és kemény műanyagból vagy gumiból készülnek.

A magánkerti fa játszótereink a 3-10 éves korosztály számára készülnek. Ebben a korosztályban használható biztonságosan. A játszóterek rendelkeznek az EU szabványoknak megfelelő tanúsítványokkal. A játszóterek kizárólag magánkerti, privát használatra vannak tanúsítva, közületi használatra (pl. közterületi játszótér, iskola, óvoda) nem!

Fontos, hogy vízszintes talajon használathatóak biztonságosan ezek a játszóterek, így ha nem kiegyenlített a talaj, akkor előzetesen ki kell szintezni. Cégünk földmunkát, és egyéb rögzítési- telepítési munkát nem vállal. A tereptárgyaktól (pl. fal, növények, stb.) tartsunk min. 2 méteres biztonsági távolságot. A játszótér földhöz történő rögzítéséhez földhorgonyokat biztosítunk, melyet le lehet csavarni vagy fúrni lazább talaj esetén, illetve akár betonozni is lehet. A földhorgony használatához tudunk útmutató videót küldeni.

Kerti játszótér megrendelés esetén a megrendeléskor 50% előleget kérünk. A vételár fennmaradó része a kiszállítás előtt fizetendő (legkésőbb a szállítással egyidejűleg). Általában a rendelési idő 3-6 hét között alakul, de pontosabbat tudunk mondani konkrét ajánlatkérés, megrendelés esetén. Megrendelés lehetséges személyesen áruházunkban, vagy emailben is – fizetés lehetséges személyes vásárlás esetén készpénzzel és bankkártyával, ill. banki átutalással is.

A játszótereink szerelési díja a vételártól függően a vételár 18-25%-a. Kérjük a pontos árért érdeklődj az info@facentrum.hu email címen!

A szolgáltatás tartalmazza: a faanyag méretre vágását, valamint a játszótér összeállítását a rendeltetési helyén. Munkatársaink a legtöbb esetben már a telephelyünkön megkezdik a játszótér szerelését, így a helyszínen gyorsabban megy a munka.

Az összeszerelés kiszállítással együtt vehető igénybe.

Minden termékünkhöz összeszerelési, összeállítási útmutatót biztosítunk. 

Megfelelő gyakorlattal megoldható a játszótér otthoni összeszerelése, de úgy érdemes számolni, hogy 2 ember kell hozzá, és nagyjából 2 nap.

Nem árt a szakértelem, mivel a fa nincs méretre vágva és előfúrva, 2,4-3,6 méteres szálakban kerül átadásra. Szakértelem és gyakorlat hiányában az összeállítás hosszadalmas és nehéz lehet, asztalos szakember segítségére lehet szükség hozzá. 

Jungle Gym kerti játszótér katalógus

Inspirálódj a “Jungle Gym” kerti játszótér katalógusunkból, és kérj ajánlatot az info@facentrum.hu email címen.

Fa magánkerti játszóterek - kiszállítás és összeszerelés a Dunántúl területén

A szolgáltatási területünk magába foglalja a Dunántúl, Budapest és az agglomeráció területét – árajánlatot az info@facentrum.hu-ra írva emailben tudunk küldeni. Nem csak forgalmazzuk a magánkerti játszótereket, és az ahhoz szükséges tartozékokat és játékokat, hanem igény szerint össze is szereljük és házhoz is szállítjuk a megrendelt játszótereket. Így gyakorlatilag használatra kész állapotban tudjuk a játszótereket átadni. 

Sokan nem mondják el, de a játszóterek házilag történő összeállítása időigényes és nehéz lehet kevésbé gyakorlott barkácsolóknak – hiszen a faanyag nincs méretre vágva, nincs előfúrva sem. Ez átlagos csúszdás játszótorony összeállítása kb. 2 napot vesz igénybe és 2 fő szükséges hozzá. Még gyakorlott asztalos szakemberek esetén is így érdemes számolni.

Válassz fa játszótornyot, mely kiegészítő modulokkal személyre szabható

A moduláris kerti játszótér rendszerünk nagy előnye, hogy a torony kiválasztása után gyakorlatilag személyre tudjuk szabni a játszóteret.

Először is döntsük el a torony típusát, és válasszuk ki a csúszda színét! Utána döntsünk a kiegészítő modulokról, annak függvényében, hogy milyen anyagi lehetőségeink vannak, illetve mekkora hely áll rendelkezésünkre!

Pl. szeretnénk hintát, mászókát, vagy valamilyen “extrább” kiegészítő modult a játszótoronyhoz? Megoldható!

A kiegészítő modulokkal nagyobbá, izgalmasabbá, változatosabbá tehetjük a kerti fa játszótereket. Főleg akkor érdemes ebben gondolkodni, ha pl. egyidejűleg több gyerkőc is használni fogja a játékokat – így jobban elférnek játék közben, és akár többen is tudnak játszani. Lehet pl. 2 csúszda vagy 2 hinta is, lehet a hinta mellett mászóka rész, alul és felül is kiegészíthetjük a játszótornyokat, játszóházakat. 

Kerti fajátékok csúszdával, hintával, EU-s tanúsítvánnyal

A játszótornyok csúszdával felszereltek, a csúszda színe pedig választható (piros, kék, sárga, pink, almazöld, sötétzöld).

A játékok elemei megfelelnek az európai, EU-s biztonsági normáknak, szabványoknak és előírásoknak. A termékek minden egyes eleme megfelel az EN 71-1, 2 és 3 (Európai Biztonsági Szabványnak) előírásoknak, TÜV minősítéssel is rendelkeznek.

Felhívjuk a figyelmet a biztonságos rögzítés fontosságára. Ne telepítsük a terméket kemény talajra, mert egy esetleges eséskor nagyobb sérülésveszélyt jelent!

A termékek telepítését, földhöz történő rögzítését, betonozását nem vállaljuk. Lazább gyepes-termőföldes talaj esetén a játékokhoz biztosított földhorgonyokkal a játszótér könnyedén rögzíthető, ebben az esetben a földhorgony lecsavarható, lefúrható, leásható. Igény szerint a földhorgonyt betonozni is lehet.

Mozgás és egészség a szabad levegőn, a 3-10 éves gyerekek számára

A kerti játszóterek abban segítenek, amire minden szülő vágyik – hogy a gyereke egészségesen, önfeledten játsszon a szabad levegőn, érezze jól magát a többi csemetével, és egy mozgalmas nap után aludjon jól. Ez a fajta kültéri játék segíti a gyerekeket a mozgáskoordináció fejlesztésében, és fontos készségek elsajátításában. 

Ezen kívül a magánkerti fa játszóterek segítenek megszerettetni a sportot, mozgást már egészen kis korban. A szabad levegőn történő mozgás nagyban segíti a gyerekek megfelelő fizikális és pszichés fejlődését, egészségét. A mai virtuálissá váló világunkban egy kis kültéri játék hozzásegítheti a gyerekeket a szociális készségek elsajátításához is, azáltal, hogy találkoznak és együtt játszanak kortársaikkal, a képernyők előtt töltött idő helyett vagy mellett.

Ügyeljünk az évszaknak és időjárásnak megfelelő öltözetre, és kerüljük a tűző napot. 

Kérdésed van? Küldhetsz üzenetet a Messengeren is!

You cannot copy content of this page

Megállj az inflációnak! ✋🛑

Most 10-20% kedvezmény

Matracainkra és fenyőbútorainkra is! Sok más bútor mellett...

Csatlakozz hozzánk!

Hova küldhetjük el az akciós kuponodat?