🏠 Áruházunk: Veszprém, Orgona utca 1.
🕒 Nyitva tartás: H-P: 9:00-18:00 Sz: 8.30-13.30
📧 Email: info@facentrum.hu

Beltéri bútor

Barkács, kert

Kiegészítők

Sarokgarnitúrák, sarokkanapék és moduláris ülőgarnitúrák

Látogass el hozzánk személyesen is!

Veszprém, Orgona utca 1.

Mire érdemes figyelni az ülőgarnitúra kiválasztásánál?

Az ülőgarnitúra a lakás ill. a nappali egyik központi eleme. Sok különböző kérdés merül fel általában a vásárlás előtt: milyen stílusú garnitúrát, sarokkanapét válasszunk, mekkora legyen, milyen elrendezésben, milyen szövettel?

Mindenképpen körül kell járni ezeket a kérdéseket, hiszen egy komolyabb kiadást is jelenthet a garnitúra megvásárlása, másrészt pedig jó, ha a sarokülő kényelmes, passzol a többi bútorhoz, a fal színéhez, nyílászárókhoz, függönyökhöz is. Nagyon gyakran ezeken kívül a méret jelent még kötöttséget, hiszen el kell férnie egy adott helyre. 

Ami a színeket és a bevonó anyagát jelenti, a legtöbb modellhez kb. 100-200 féle szövet közül lehet választani, de akár valódi bőrök, vagy bőrhatású szövetek is rendelkezésre állnak. 

Az elemes ülőgarnitúráinknál teljesen személyre szabható az elrendezés, és méretben is rugalmasak tudunk lenni. Ezek a típusok modulokból felépíthetőek és megtervezhetőek: pl. “U” alak, “L” alak (sarokülő. sarokkanapé), 3 személyes kanapé, 2 személyes kanapé, fotel, vagy más választott elrendezés.

Sarokülő többféle kényelmi és praktikus funkcióval

Milyen funkciókra lehet még szükségünk? Pl. legyen a kanapé, ülőgarnitúra vendégággyá is alakítható, esetleg ágyneműtartós?

A legtöbb ülőgarnitúránk kihúzható vendégággyal, ágyfunkcióval rendelkezik, de lehet speciális kiemelhető ágyszerkezet van a garnitúrában, vagy a háttámla lehajtásával nyerhető nagyobb fekvőfelület. Bizonyos modellek inkább alkalmi alvásra készülnek, de olyan is van, amely akár mindennapi fekvőalkalmatosságként is használható.

Ha a háztartásban kisállatok is vannak, esetleg gyerekek is, akkor érdemes olyan szövettel választani, ami kevésbé kényes és strapabíró, esetleg mosható, vagy vízlepergető is és nem kopik.

A legtöbb garnitúránk nagyon magas kopásállóságú, minőségi bútorszövetekkel készül. Kínálatunkban 150.000 – 200.000 ciklus feletti kopásállóságú szövettípusok is találhatóak, miközben a hétköznapi használatra már elegendő a 25.000 ciklus kopásállóságú kárpit.

Sarok és U alakú ülőgarnitúrák, sarokkanapék akciós áron

Nem mindegy, hogy mekkora tér áll a rendelkezésünkre, amit be kell bútorozni. Ettől függően többféle kivitelben is választhatunk ülőgarnitúrát. Ideális lehet a most népszerű “L” alakú sarok kivitel (sarokkanapé vagy “sarokülő”), esetleg a nagyobb “U” alakú kialakítás, ha nagyobb ülő- és fekvőfelületet szeretnénk és nagyobb hely áll rendelkezésre.

A hagyományos 3-2-1-es elrendezés még mindig népszerű (így az összeállítás egy 3 személyes kanapét, egy 2 személyes kanapét, és egy fotelt tartalmaz). 

A legtöbb kanapéhoz rendelhető fotel is, és más kiegészítő elemek (pl. lábtartó puff, párnák) is. Ezekkel feldobhatjuk a garnitúrát és még szebbé, kényelmesebbé tehetjük lakótereinket.   

Válasszunk okosan ülőgarnitúrát - kopásállóság, ülőfelület, funkciók

A jó minőségű bútorszöveteknél nem okozhat problémát a szövetek elvékonyodása, elszíneződése, bolyhosodása. Szintén tartsuk szem előtt az ülőfelületet. 

Az olcsóbb modelleknél, diszkontáruházakban megfigyelhető megoldás, hogy csak egy vékony szivacsréteg borítja a bútorlapot a szövet alatt – tehát spórolnak a beépítésre kerülő anyagokkal, hogy a vételár alacsonyabb legyen. 

Érdemes ezért gyanakodni, ha túl olcsó árak jönnek velünk szembe – az olcsó, általában gyenge minőségű bútorok alkalmi használatra, pl. vendégszobába talán megfelelőek, de kényelmüket, minőségüket, tartósságukat tekintve általában nem javasolhatóak jó szívvel.

Ülőgarnitúrák Veszprémben a Fa Centrum kínálatában

Megbízható hazai bútorgyártók számos terméke megtekinthető és kipróbálható Veszprémben, a Fa-Centrum lakberendezési áruházban. Forgalmazzuk a Kanizsa Trend termékeit áruházunkban, beleértve a minőségi ANDANTE modelleket. 

A sarokülő választékunk kialakításánál egyaránt szem előtt tartottuk az esztétikumot és a modern lakberendezési trendeket, a minőséget, valamint a megfelelő ár-érték arányt is.

Kérdésed van? Küldhetsz üzenetet a Messengeren is!

You cannot copy content of this page

Megállj az inflációnak! ✋🛑

Most 10-20% kedvezmény

Matracainkra és fenyőbútorainkra is! Sok más bútor mellett...

Csatlakozz hozzánk!

Hova küldhetjük el az akciós kuponodat?