Beltéri bútor

Barkács, kert

Kiegészítők

provence-i stílusú konyha

Provanszi stílusú lakberendezés – Így lesz egyedi és természetközeli az otthonod

Tényleg a zsibvásáron vagy a régiség boltokban, esetleg régóta nem látogatott padlásokon kell keresgélnie annak, aki provanszi stílusú lakberendezés szerint szeretné berendezni a házát, a lakását? És valóban nem lehet levendula csokor nélkül elképzelni az ilyen enteriőrben megálmodott otthont?

Vagy: nem is igazán provence-i stílusú a házunk, ha a pasztell árnyalatok mellett egy-egy harsányabb szín is megjelenik benne? A kérdésekre – valljuk be – nem egyszerű választ adni.

Ha ihletet keresel a provence-i stílusú lakberendezéshez, nézz körül a Fa-Centrum veszprémi lakberendezési áruházban vagy a weboldalunkon!

Az alábbiakban bemutatjuk provanszi a lakberendezési stílust, és  néhány rusztikus, provanszi stílusú bútorcsaládot is megtekinthetsz a kínálatunkból.

Provance nappali bútorok
Provansz nappali bútorok tálaló
Provanszi polcos szekrények

A képeken a Provance bútorcsaládunk látható, amelyekkel provance-i, kellemes és igényes rusztikus stílusban rendezheted be a hálószobát, az étkezőt, vagy a nappalit.

Provance hálószoba bútorok

Még a lakberendezési stílusokat, irányzatokat kiválóan ismerő szakemberek között is sokszor vált ki vitát a provanszi stílusú lakberendezés pontos meghatározása.

Addig persze mindenki eljut, hogy az alapok megismeréséhez el kell menni Dél-Franciaország egyik történelmi régiójába, Provence-ba. Ha ezt megtesszük, egyfajta sajátos mediterrán vidékre érkezünk, ahol aztán tényleg bőven van látnivaló. Ez pedig zavarba is ejtheti nem csak a „laikusokat”, hanem a profi lakberendezőket is. Hiszen a stílus rendkívül sokszínű.

Mondhatnánk azt is: sok minden belefér.

Ihletet persze nem csak ott, Dél-Franciaországban kaphatunk, hanem idehaza, akár a számítógép előtt ülve is, hiszen sok olyan oldalt találhatunk az interneten, ahol bő felsorolást kapnak a provence-i stílusjegyek a bútoroktól a padozaton át a csempékig és a lakberendezési tárgyakig. Persze minél több ilyen oldalt nézünk meg, annál inkább elbizonytalanodunk a provanszi stílust illetően. Csakúgy, mintha Provence-ban nézelődnénk.

Mivel valóban sokféle módon meg lehet közelíteni, melyek is valójában a provence-i stílus legfontosabb jegyei, ismérvei, nem is feltétlenül kell arra törekednünk, hogy azt utánozzuk, amit a dél-franciaországi régióban évszázadok óta alkalmaznak a lakberendezésben. 

A lényeg, hogy akik szeretik a vintage – már megint egy francia kifejezés -, azaz a régiesített elemekkel gazdagított vidéki mediterrán stílust, azok jól fogják érezni magukat a provanszi enteriőrben. Aminek fontos, mondhatni alapvető jellemzője a lágy, könnyed elegancia, a meleg árnyalatok és a természetes anyagok használata.

És el is érkeztünk a lakberendezést alapvetően meghatározó bútorokig.

Liona hálószoba bútorok Veszprém

A képeken a Liona bútorcsaládunk látható, amely elemeivel letisztultabb, mégis elegáns, mediterrán stílust képvisel. A bútorcsalád a nappali, étkező vagy a hálószoba berendezését is lehetővé teszi.

Liona bútorcsalád étkezőgarnitúra
Tempo Kondela Liona bútorcsalád

A provanszi stílusú lakberendezés a bútorokkal kezdődik. Ezekkel alapozhatjuk meg az otthonunk hangulatát

Milyen bútorok teszik provanszi stílusúvá az otthonunkat?

Nem, semmiképpen nem és kizárólag azok a szekrények, kanapék, komódok, asztalok és székek lesznek a nyerők, amikről a régiség kereskedő azt állítja, hogy azok bizony provence-i stílust varázsolnak a lakásunkba.

Azt kell eldöntenünk: tényleg régiségek között akarjuk-e élni az életünket? Olyan bútorokat akarunk-e használni, amik száz vagy még annál is több évvel ezelőtt szolgálták a módosabb vidéki embereket?

Vagy: a provence-i stílusra emlékeztető jelenkori, azaz korszerű és a mai ember igényeinek, viselkedési és életvezetési szokásainak, gyakorlatának megfelelő bútordarabokkal szeretnénk-e együtt élni?

Cannet étkező Black Red White
Cannet nappalibútor kollekció
BRW Cannet bútorok Veszprém

A képeken a francia romantikus-rusztikus stílusú Cannet bútorcsalád látható, amelynek elemei megrendelhetőek áruházunkban. Katalógusainkban további minőségi elemes bútorokat találsz, rengeteg különböző stílusban és méretben.

Cannet nappali Black Red White

Ha adhatunk tanácsot: inkább ez utóbbit részesítsétek előnyben. Mielőtt bútort választotok az otthonotokba, nézzetek körül a Fa-Centrum veszprémi lakberendezési áruházban vagy itt, a weboldalunkon!

Törekedjetek arra, hogy természetes anyagokból készüljenek a bútorok. Nálunk ilyeneket találtok.

Fenyőbútorok 17 féle pácszínnel

A natúr fenyő bútoraink széles kínálatában ágyakból, emeletes ágyakból, asztalokból, székekből és természetesen szekrényekből is nagy a választék. Áruházunkban az ágyakhoz kényelmes matracokat is találtok.

A minőségi Etsberger fenyőbútoraink környezetbarát gyártási technológiával készülnek, így természetközeli hangulatot, rusztikus hatást keltenek az otthonodban.

Egyébként, ha megfelelően odafigyelünk rá, a fenyő időtálló, a kor előrehaladtával pedig a fa sötétebb árnyalatot vesz fel. A fenyőbútorainkat igényes, világosabb vagy sötétebb (antikolt) színekben kínáljuk. Így illeszkednek a provence-i stílusú enteriőrbe. A lakás bármelyik helyiségéről legyen is szó.

farmer elemes bútorok
farmer bútorcsalád Délity
farmer elemes bútorok

A Farmer bútorcsaládunk egyszerre modern és hagyományos stílusjegyeiben. Széles elemválasztékkal, két féle tölgy színnel is elérhető. A minőségi bútorok bármilyen otthonban kellemes, meghitt hangulatot teremtenek.

farmer bútorcsalád Délity
farmer bútorcsalád Délity
farmer elemes bútorok

A Fa-Centrumban kapható lakberendezési tárgyak szinte az egész lakás díszei lehetnek a nappalitól a konyhán és a fürdőszobán át a kertig

Persze a provanszi stílusú lakberendezés nem ér véget a bútoroknál. És valójában nem is azokkal kezdődik. Kevés szó esett róla, de a falak, az ablakkeretek, az ajtók és a csempék színét – az utóbbiak mintáját – is úgy kell megválasztanod, hogy a fenyőbútorok semmiképpen ne lógjanak ki az enteriőrből.

Ha tehát a mediterrán jegyeket veszed alapul, maradj a pasztellszíneknél. Jól teszed, ha itt is a természetből veszel mintát. Ha például a lakás valamelyik belső falát kövekkel rakod ki vagy díszíted, azzal kellemes, régies mediterrán hatást tudsz kiváltani.

Végül a lakberendezési tárgyakról is érdemes pár szót ejteni. Hiszen ezektől a kiegészítőktől lesz igazán provanszi stílusú a lakásod.

provanszi vintage enteriőr dekoráció
provanszi dekorációk
letisztult rusztikus lakberendezés

A Fa-Centrumban kapható lakberendezési tárgyak szinte az egész lakás díszei lehetnek a nappalitól a konyhán és a fürdőszobán át a kertig.

modern levendula provence dekor

Kezdjük a konyhával! A kiváló minőségű zománcos termékeink ugyanolyan időtállóak, mint egykor a nagymama edényei. A hagyományos piros és piros pöttyös, boci és virágmintás zománccal díszített, az icipici kispohártól kezdve a nagyobb edényeking és sok egyedi konyhai kiegészítőig nálunk mindent megtalálsz.

De a nappali se maradhat ki a sorból. Hagyományos mintázatú képkereteink, díszes fali óráink, díszdobozaink, vázáink, vesszőből font és fenyőből készült tárolóink – csak hogy párat említsünk a több száz lakberendezési termékből – egyaránt jól mutatnak a nappalidban. A fonott fáskosár és a fa madártető mindezekhez csak ráadás.

Patras BRW komódok enteriőr
Black Red White Patras bútorcsalád
Patras hálószoba éjjeli szekrény

A Patras bútorcsaládunk egy modern vagy vidékies stílusú otthonban egyaránt jól mutat. Az erőteljes megjelenésú, igényesen díszített famintázatú elemek nagyszerűen illenek egy pasztellszínek dominálta, provanszi stílusú nappaliba, szobába is.

Patras hálószoba bútorok Veszprémben,

Ha a teljes kínálatunkat szeretnéd látni, gyere el a Fa-Centrum veszprémi lakberendezési áruházba, ahol természetesen sok-sok tanácsot is kaphatsz, ha vonzalmat érzel a provence-i stílusú, ugyanakkor mégis modern lakberendezés iránt.

Előtte nem árt tájékozódnod a weboldalunkon. Ha itt alaposan körülnézel, minden bizonnyal határozott elképzeléssel érkezel az áruházunkba. Mert ez a lényeg.

Legyen elképzelésed. Mi pedig hozzátesszük mindazt, amivel olyan enteriőrt teremthetsz magad körül, ami egyedi lesz, és amiben jól fogod érezni magadat. Mert ez a legfontosabb.

Levenduláról persze magadnak kell gondoskodnod…