Eloise Lina babaszoba enteriőr

Babaszoba bútor szettek, lakberendezési tippek a babaszoba berendezéséhez

A baba érkezése az egyik legizgalmasabb időszak a családok életében, különösen akkor, ha a szülők az első gyermeküket várják. Ahogy múlnak a hetek, végeláthatatlanul jönnek a kérdések, egyre többször a babaszoba berendezésével kapcsolatban is:

Milyen színű legyen a gyermekszoba fala? Bababszoba bútor szett vagy különálló elemek sora alkossa-e a babaszoba berendezését? Egyáltalán: Milyen legyen a szoba berendezése? 

Az első időszakban elég egy kiságy, egy pelenkázó asztal és egy szoptató fotel, vagy az egész szobát érdemes egyszerre át- vagy berendezni? És ahány kérdés, annyi „jó tanács” a rokonoktól, az ismerősöktől. Egy idő után már úgy is érezhetik a szülők, hogy szinte megoldhatatlan feladat előtt állnak.

Bőséges a kínálat gyerekszoba bútorokból és minden egyéb lakberendezési tárgyból, amelyek meghatározzák az enteriőrt

Alda babaszoba bútor
Alda gyerekbútorok és bababútorok
Alda babaszoba enteriőr jégfehér

Az Alda Classic babaszoba bútorcsalád az igényes kidolgozottságával, praktikumával ideális választás. A fehér magasfényű frontok és a stílusos natúr famintázatú lapok egyszerre teremtenek esztétikus, modern és nyugatató környezetet. Jégfehér színben is!

Alda bababútorok szekrény komód

Pedig a boldog várakozás időszaka nem feltétlenül arról szól, hogy mindenkinek a véleményét meghallgassa vagy állandóan az internetet bújja az anyuka és az apuka, azt remélve: majd csak megkapják a választ a kérdéseikre. Mert a végén úgyis egyedül kell dönteniük, méghozzá úgy, hogy a babaszoba berendezésében legilletékesebb, tehát a jövevény véleményét egyáltalán nem is képesek megismerni.

A baba-mama internetes tanácsadás vagy a rokonok, az ismerősök véleménye adhat ugyan irányt a babaszoba bebútorozásához, de leginkább arra érdemes koncentrálni, hogy vajon milyen környezetben érzi majd jól magát a kisfiú vagy a kislány.

Régebben ez volt a legizgalmasabb kérdés: kisfiú vagy kislány születik-e. Mára ez a probléma leegyszerűsödött, illetve el is tűnt, hiszen már a várakozás időszakában jó eséllyel, szinte száz százalékos pontossággal meg lehet mondani, ki is lesz valójában a jövevény. 

Ez azért nem közömbös a babaszoba bútor szett szempontjából, mert még mindig irányadó a színek meghatározásánál, hogy milyen nemű a kisgyermek. 

A „csak kék” vagy „csak rózsaszín” irányzat persze már a múlté, hiszen a fal színeitől kezdve a bébi ruhákon át a bababútorokig nagyon nagy a választék és sok az átmenet a színek és a formavilág tekintetében.

A lehetőségek ugyanis szinte korlátlanok.

Colette vital white faktum fotó
Colette komód vital white
Colette enteriőr közelről

A Colette bababútor szett elérhető Vital White (fehér), Relax Grey (palaszürke) és Anthracit Civilian (antracit) színöszeállításban is. Azoknak ajánljuk, akik a gyerekszoba berendezésében is szeretnék követni a modern lakberendezési trendeket, igényes és kiváló minőségű bútorokkal.

Colette trendi szürke bababútorok

Korlát persze azért így is akad bőven. Az egyik ilyen, hogy mekkora az a helyiség, az a szoba, ami a jövőben igazi gyermekbirodalomként funkcionál majd. Milyen az alakzata? Négyzet vagy inkább téglalap alakú? Hol helyezkedik el az ablak és az ajtó? Milyen a megvilágítása? Mert ezek mind-mind befolyásolhatják a bababútorok kiválasztását.

Szerencsére – ahogy jeleztük -, bőséges a kínálat gyermekszoba lakberendezési tárgyakból. És itt szándékosan nem csak bútorokról beszélünk, hanem minden egyébről, ami ebben a helyiségben kap majd helyet, ami meghatározza az enteriőrt.

Bármilyen stílusú is, a babaszoba bútor szett alkalmas arra, hogy a későbbiekben újabb elemekkel bővítsük

És itt érkeztünk el a dolog lényegéhez. Próbáljuk meg különálló egységként kezelni a babaszobát. Olyan helyiségként, ami csak funkcionálisan kapcsolódik a lakás, az otthon többi helyiségéhez. Ha így közelítjük meg a kérdést, talán könnyebb lesz bútorzatot választani.

Ahogy a kisgyermek nem egy kicsire nőtt felnőtt, úgy a babaszoba se egy kisméretű hálószoba. Tehát nem elég egy kiságy, egy kis asztal meg egy kis szekrény. Már csak azért se, hiszen nem csak arra az időre rendezzük be, amíg szinte csak alvásra használja a jövevény, hanem hosszabb távra, akár évekre is. 

Ennélfogva nem árt, ha meghagyjuk azt a lehetőséget, hogy a kisfiúval vagy a kislánnyal együtt „fejlődjön”, „növekedjen” a helyiség.

Kamilla polar szekrény komód
Kamilla polar szekrények Faktum

A Kamilla Polar bababútor szettünk az északi, skandináv otthonok meghitt hangulatát idézi. Az elemes baba- és gyerekbútoraink segítségével az egész babaszoba vagy gyerekszoba berendezése lehetővé válik, azonos stílusban, összeillő bútorokkal.

Ha innen nézzük, érdemes olyan bútorzatot választani már a baba érkezésére, ami jól kiegészíthető az elkövetkezendő években. A legtöbb babaszoba bútor szett alkalmas erre. Bármilyen stílusú is, újabb elemekkel bővíthető, kiegészíthető. Ez tehát egy fontos szempont, ha a babaszoba lakberendezése a feladat.

Aztán nem árt arra is figyelni, hogy kényelmesek legyenek az egyes bútordarabok, továbbá úgy helyezzük el azokat, hogy egymással összhangban legyenek. Nem lesz kényelmes, ha az egyik szekrényt csak akkor lehet kinyitni, ha a vele szemben lévőnek csukva van az ajtaja. 

A zsúfoltság mindenképpen kerülendő. Érdemes arra is gondolni, hogy pár hónap elteltével egyre nagyobb térre lesz szüksége a kisgyermeknek.

A kényelem mellett fontos szempont a biztonság is

Minden szülő arra törekszik, hogy biztonságban tudja a babáját, a kisgyermekét. Hogy ne tudjon leesni, ne üsse be magát, ne rántson magára valamit, hogy ott lehessen hagyni a szobájában, amikor már nagyobbacska. A biztonság szempontjából is érdemes hosszabb távra tervezni.

Nem könnyű a babaszoba lakberendezése, a döntés előtt mindenképpen ajánljuk, hogy nézzetek körül a Fa-Centrum honlapján és a veszprémi lakberendezési áruházban!

Némó Caravella babaszoba facentrum
Némó babaszoba enteriőr
Némó caravella bababútor részlet

A Némó Caravelle bababútor szett a letisztult, természetes elegancia megtestesítője. A monaco krém tölgy mintázatú frontjainak a fehér lapok adnak látványos keretet. Minden elemet tartalmaz egy kivételes babaszoba berendezéséhez.

Nemó caravelle gyerekszoba bútorok

A kényelem és a biztonság mellett szükséges még figyelni arra, hogy barátságos legyen a babaszoba. Ez már az enteriőr kategóriába tartozó fogalom, s bizony komoly megfontolást érdemel. 

Mert mitől is barátságos a gyermekszoba lakberendezése? Elsősorban is attól, hogy a baba, majdan pedig a kisgyermek jól érzi magát benne. Jól pedig valószínűleg akkor fogja érezni magát, ha harmonikus, ingergazdag a környezet, a berendezés színvilága melegséget sugároz. 

Ha lehet, kerülni kell a harsányságot, a félelmet keltő színeket, az erős fényeket és az ijesztő képeket, ábrákat.

Gondoljanak a szülők arra, mik azok a hatások, amik őket megnyugtatják egy-egy stresszes nap után. Nagy valószínűséggel ugyanezek a hatások lesznek megnyugtatóak a pici számára is. Aki egy olyan világba érkezik, ami felfedezésre vár. Nagy-nagy öröm, amikor a baba körbejártatja a tekintetét a szobában, és mosolyogva szemléli a maga körül kitáruló világot. És ijedtében nem sírja el magát egy-egy zavaró látvány okozta inger hatására.

Mia popup gyerek bútorok Veszprém

Hagyományos sonoma tölgy színű bútortestet a fehér frontok dobják fel. Remek választás azoknak, akik óvatosan szeretnének csak eltérni a megszokottól. A Mia Popup mértékletes megjelenésű, de ott motoszkál benne valami extravagancia is.

Faktum Mia enteriőr babaszoba

Nem könnyű tehát a babaszoba lakberendezése, nem szabad elkapkodni a döntést, érdemes körbejárni a baba-mama oldalakat. 

Aztán kerekedjetek fel, gyertek el a veszprémi lakberendezési áruházunkba, ahol a legtöbb termékünket, bútorunkat „élőben” is megnézhetitek. 

Ne szalasszátok el azt a lehetőséget, hogy az interneten megismert, kiválasztott bababútor szettet és a többi lakberendezési tárgyat a maga valóságában is megszemléljétek. És itt rögtön inspirációt is kaptok a majdani bővítéshez, a leendő gyermekszoba berendezéséhez.

Mondjuk akkor, amikor már a babátokat is magatokkal hozhatjátok.