🏠 Áruházunk: Veszprém, Orgona utca 1.
🕒 Nyitva tartás: H-P: 9:00-18:00 Sz: 8.30-13.30
📧 Email: info@facentrum.hu

Beltéri bútor

Barkács, kert

Kiegészítők

kerti kanapé rattan bútor

Tavaszi terasz dekorációk - kellemesen friss hangulat a teraszon vagy az erkélyen

Ha tavasz, akkor terasz. Ti is azon szerencsések közé tartoztok, akik alig várják a tavaszt, hogy újra birtokba vehessék a teraszukat? Aztán az őszi lombhullásig szinte minden szabad idejüket a legszívesebben ott töltenék el. Persze ha tavasz és terasz, akkor itt az ideje a tavaszi terasz dekorációnak is, ami a legtöbb helyen persze nem fejeződik be egy-két hét alatt, hiszen a terasz szinte folyamatosan adhat elfoglaltságot az embernek.

A terasz, az erkély csak egy lépés a lakásból és pár lépés a kerttől – Egy alakítható hely, ami közvetlen kapcsolatban van a természettel

Miért vágyik mindenki a teraszra, miért vagyunk szerelmesek annyira abba a pár négyzetméterbe?

Ha jól belegondolunk, akkor úgy is mondhatnánk, hogy a terasz egy olyan plusz helyisége a lakásunknak, a családi házunknak, ami közvetlen kapcsolatot jelent a természettel. A napfénnyel, a friss levegővel, a zölddel, a növényekkel és az állatokkal – beleértve az udvaron „lakó” házi kedvencet éppúgy, mint a madarakat. Ha kimegyünk a teraszra, már majdnem úgy érezzük magunkat, mintha egy más világba csöppentünk volna.

hangulatos terasz
erkély dekor virágokkal
teraszra kerti garnitúra, fából

Ha szeretnéd egyedi dekorációkkal, lakberendezési tárgyakkal különlegessé, frissé tenni az otthonodat tavasszal, akkor gyere el hozzánk.

A Fa-Centrumban rengeteg szuper dekorációt találsz az erkélyre vagy a teraszra is: kaspók, szép művirágok, párnák és más textíliák, kerti garnitúrák (2019-ben áprilistól), tároló ládák és rekeszek, ülőkék és fa sámlik, horgonyzott vödrök, tavaszi mécsestartók, húsvéti figurák, zománcedények, fa kiegészítők és sok más vár rád.

tavaszi kültéri dekorációk erkélyre

Ám, ha a másik oldalról közelítjük meg a terasz mibenlétének meghatározását, akkor azt is mondhatjuk, hogy a kertünk folytatása a lakásunk, az otthonunk felé. Olyan átmenet, ahol még velünk van a természet a maga sok-sok ajándékával, de ahonnan már csak egy lépés a lakás, ami – ha arra van szükség, mert mondjuk, szakad az eső vagy hidegebbre fordul az időjárás – megóv minket a külvilágtól, a kellemetlen dolgoktól, az idegesítő zajoktól és minden mástól, amit szeretnénk kizárni az életünkből.

Nem is lehet azon csodálkozni, hogy a legtöbben egyszerűen szerelmesek a teraszukba – akinek erkélye, balkonja van, az abba. Nem véletlen az se, hogy ezt az életteret elsősorban azok a családok igyekeznek a lehető leghasznosabban kihasználni, akik szinte menekülnek a zárt terektől, akiket nem eléggé nyugtat meg a lakás vagy a családi ház miliője a sok-sok napi zűr után. Kell nekik valami plusz, amit – éppen a természet közvetlen közelsége miatt – a terasz, a balkon testesít meg.

kellemes napos erkély
kerti dekorációk kreatív
rusztikus terasz garnitúra

Az persze még senkit se elégít ki, hogy csak úgy kiülünk a teraszra és nézzük az eget. Meg is kell tervezni a teraszt, mint helyiséget, be kell rendezni, olyanná kell tenni, ami valami pluszt is hozzáad a testi-lelki feltöltődéshez, a naponkénti kinti jólléthez. Mert ez a végső cél, amikor – akár tavasszal, akár az év bármely időszakában – napirenden van a terasz dekoráció.

Lakberendezés a teraszon és az erkélyen: olyan tárgyakkal, növényekkel vegyük körbe magunkat, amik igazi tavaszi hangulatot árasztanak

A terasz berendezése is egyfajta lakberendezés, hiszen – mint fentebb írtuk, az igazi terasz a lakás, az otthonunk része. Tehát bútorokat és más használati, valamint dísztárgyakat helyezünk el azon a pár négyzetméteren. Igen, a legtöbbször csupán pár négyzetméterünk van, emiatt eléggé korlátozottak a lehetőségeink. 

Évekkel ezelőtt még csupán egy asztal, pár fotel vagy más ülő alkalmatosság kellett a kényelmünkhöz, mostanában viszont egyre többen szeretnének lustálkodni is a teraszon, amihez viszont fekhelyre van szükség. Egy másik megoldás, hogy esetleg olyan foteleket válasszunk, amik összetolva fekhellyé alakíthatóak.

kerti bútor, kerti garnitúra
dekorációs ötletek tavasz
tavaszi dekoráció erkélyre

Van kedved egy romantikus tavaszi estéhez az erkélyen vagy a teraszon? Nos, a tavaszi mécsestartókat és sok más hangulatos dekorációt megkapod nálunk, a Fa-Centrumban! A többiről pedig már neked kell gondoskodnod... 😉

De még jobb, ha kényelmes függőágyat vagy függőszéket szerelünk fel a terasztető tartószerkezetére – ezek ma nagyon divatosak.

A bútorzat kiválasztásánál vannak, akik a kényelmet helyezik előtérbe, másoknak az a fontos, hogy fából készüljenek a teraszra szánt bútorok, megint mások a fonott asztalért, székekért rajonganak. De akad olyan terasz is, ahol kőből vagy kőutánzatból előállított bútorok kapnak helyet, mint Frédi és Vilma otthonában.

A lényeg, hogy törekedjünk valamiféle egységre, és a terasz ne a lakásból kidobott bútorok gyűjtőhelye, amolyan bútortemető legyen.

Az így berendezett teraszon nem fogjuk jól érezni magunkat, ráadásul kevésbé leszünk képesek olyan jól kihasználni a rendelkezésünkre álló teret, mintha jól átgondolt döntés után újonnan vásárolt asztallal, fotelokkal ajándékozzuk meg magunkat a teraszon.

Rio függőszék
fuggofotel-rio

A függőfoteleinket és a függőágyainkat egyenesen Dél-Amerikából (Brazíliából és Columbiából) hozza partnerünk. Kiváló minőségű termékek, amelyek erős, strapabíró anyagokból készülnek. Kényelem és relaxáló nyugalom a friss levegőn! - ezt nyújtják függőszékeink és függőágyaink.

függőfotel hinta veszprém

Sokan pergolákkal, napvitorlákkal, árnyékolókkal, kőburkolatokkal és mediterrán virágokkal varázsolják déltengeri szigetté a teraszukat

A bútorzat persze önmagában még nem tudja megteremteni azt a miliőt, amit elvárunk a teraszunktól. A dekorációk teszik teljessé, mondhatni lakájossá a teret. 

A párnák, a fonott kosarak, a tároló dobozok, a színes kiegészítők mind-mind sokat hozzátesznek a hangulathoz. Ezek által kapjuk meg azt az enteriőrt, ami megkülönbözteti a mi teraszunkat a szomszédétól. És persze a növények, a virágok, amiket jó, ha a környezetbe illő kaspókban helyezünk el.

Növényeket említünk, és ez nem véletlen. Sokan haszonnövényeket ültetnek a teraszukra, a balkonládákba: paradicsomot, paprikát és ehhez hasonlókat. Ezekből ma már számos olyan fajtát lehet vásárolni, amik kifejezetten teraszra, balkonra, erkélyre valók. És hozzák is a termést. 

A leggyakoribb, hogy virágzó növényekkel ültetik tele a ládákat, egynyáriakkal vagy áttelelőkkel – nem ritka, hogy mediterrán környezetből érkeznek ezek a virágok. Igaz, az átteleltetésük nem egyszerű, de talán megéri foglalkozni velük.

terasz világítás
terasz és kert dekoráció
lila színű terasz dekor

S ha már a mediterrán környezetet említettünk, érdemes kitérni arra is, hogy sokan igyekeznek mediterrán hangulatot varázsolni a teraszukra. És nem csak a növényezettel. Pergolákkal, napvitorlákkal, árnyékolókkal – no, meg persze kültéri kőburkolatokkal, falburkolattokkal – igyekeznek egy kis déltengeri szigetet varázsolni a teraszra vagy az erkélyre.

S mivel nem csak napközben, hanem sötétedés után is kedvenc tartózkodási helyünk a terasz, nem árt, ha hangulatvilágításról is gondoskodunk. A napelemes LED lámpák – ügyesen elhelyezve azokat – kifejezetten barátságos hangulatot kölcsönöznek az esti beszélgetésekhez.

A terméskőhatású falburkolatainkkal, valódi kő falburkolatainkkal vagy téglaburkolatainkkal nem csak a ház belső tereit és külsejét dobhatod fel. A terasznak vagy az erkélynek is egy egészen új, mediterrán atmoszférát adhatsz! Válassz a Fa-Centrum kiváló minőségű, könnyedén kezelhető falburkolatai közül.

Mindez akkor lesz igazán természetközeli és meghitt, ha a teraszon, az erkélyen – legalábbis ha csak nem épp dolgozunk vagy egy izgalmas romantikus filmet nézünk – hanyagoljuk a laptopok, tabletek használatát, nem is beszélve a TV-ről, ami talán nem oda való.

Viszont szinte minden mást megtalálsz nálunk, amivel felszerelheted, dekorálhatod – az öröm és a nyugalom igazi szigetévé varázsolhatod – a teraszt, a balkont. És nem csak tavasszal érdemes ellátogatnod hozzánk, hiszen a terasz is – ahogy a lakás többi helyisége – minden évszakban szépíthető, gazdagítható. A család minden tagjának az örömére.

Azért talán látszik, hogy nem is olyan bonyolult feladat egy hangulatos terasz megteremtése. Tavasszal, ahogy melegszik az idő, rengeteg szuper, kellemes hangulatban eltöltött estét és hétvégét adhat nekünk egy terasz vagy erkély. Ha megvannak a dekorációk, már csak szép kilátás vagy panoráma, egy friss rozé vagy édes vörös, némi hangulatvilágítás mécsesekkel vagy LED lámpákkal, néhány puha párna és takaró… No meg persze jó idő szükséges egy tökéletes estéhez.

Kérdésed van? Küldhetsz üzenetet a Messengeren is!

You cannot copy content of this page

Megállj az inflációnak! ✋🛑

Most 10-20% kedvezmény

Matracainkra és fenyőbútorainkra is! Sok más bútor mellett...

Csatlakozz hozzánk!

Hova küldhetjük el az akciós kuponodat?