Beltéri bútor

Barkács, kert

Kiegészítők

Új Smart Clima hő- és nedvességszabályozó matrachuzatok

Funkcionális matracszöveteink között idén jelent meg a svájci HeiQ nedvesség és hőszabályozó Smart Clima huzata, amely a test hőjére reagálva elszállítja és elpárologtatja a nedvességet, azaz segít fenntartani azt a hűvös és száraz klímát, ami a pihentető éjszakai alváshoz kell.

Őszi akciónkban ezt a szövetújdonságot hozzuk testközelbe, ugyanis a szeptember 15. és október 15. között leadott megrendelések esetén Lineanatura matracainkhoz a Smart Clima huzatot alapáron biztosítjuk.

Az alváskutatások eredményeiből tudhatjuk, hogy alvásunk minőségében meghatározó jelentőséggel bír testünk és alváskörnyezetünk hőmérséklete. Szervezetünk ugyanis pontosan tudja, hogy az alvás egyes szakaszaiban milyen hőmérsékleten kell tartania testünket. Ahogy az ábrán is látható, maghőmérsékletünk az elalváshoz készülődve csökkenni kezd, majd a mélyalvási szakaszban elért legalacsonyabb pontról az ébredés, a napközbeni aktivitás irányába haladva újra emelkedni kezd.‌‌

Ennek a csodálatos belső rendszernek a működésére azonban mi magunk is hatással lehetünk. Nem csak azzal hátráltathatjuk szervezetünk regenerálódását, ha túl későn fekszünk ágyba, hanem azzal is, ha akadályozzuk az ideális testhőmérséklet, az ideális alvásklíma kialakulását.

Az alvásklíma nem csak egy nyári téma

Közel sem mindegy, hogy milyen alapanyagok társaságában és milyen környezeti hőmérsékletben alszunk. Ez éppúgy igaz télen, mint nyáron! A felnőttek számára az alváshoz meghatározott ideális külső hőmérséklet 15.5 és 19.5 Celsius-fok között van.

Ettől az ideálisnak mondott hőmérséklettartománytól a hőség vagy éppen a hálószoba túlfűtöttsége akár jelentősen eltéríthet bennünket, azaz a körülmények nyáron és télen egyaránt képesek szervezetünk ellen dolgozni. De ugyanígy szervezetünk dolgát nehezíti meg, ha nem megfelelő alapanyagokat, takarót, huzatot és pizsamát választunk, hiszen a testünkkel közvetlenül érintkező anyagok alapvetően befolyásolják szervezetünk thermoregulációs, azaz hőszabályozó képességét.

Itt a megoldás: Smart Clima

A dinamikus hűtési technológiában piacvezető svájci gyártó Smart Clima matracszövete minden túlzás nélkül új fejezetet nyitott a funkcionális huzatok világában. Az alvásidő ideális testfelszíni hőmérsékletéhez igazodva a szövet hűtési mechanizmusa 28-32 °C között fokozatosan indul be, s a hűtés automatikusan leáll, amikor a hőmérséklet és páratartalom újra a normál tartományba kerül.

Ennek a folyamatnak köszönhetően évszaktól függetlenül akár 1.5-2.5 °C-kal is képes lehűlni a bőrfelület, azaz a szövet érdemien képes hozzájárulni ahhoz, hogy az optimális bőr- és alvásklíma az alvás teljes hosszában fennálljon. További előnye a szövetnek, hogy a technológia a testfelülettel akár közvetlenül érintkező textíliákra lett kifejlesztve, hűtési hatékonysága pedig még 40 mosás után is 100%-os.

A Lineanatura matracaink minden méretben rendelhetőek Smart Clima huzattal is.

Ennek a prémium matrachuzatnak a felárát 2020. október 15-ig elengedjük. Bővebb információt találsz a Lineanatura matrac katalógusunkban is.

A matracainkat személyesen is kipróbálhatod, és akár készletről, azonnal hazaviheted a kiválasztott matracot vagy ágybetétet (csak a népszerűbb típusokra és méretekre vonatkozik, a készleg erejéig!). Matracaink akár egyedi méretekben is rendelhetőek, akár 4 féle választható, mosható, lezipzározható funkcionális matrachuzattal. 

Forrás: Bio-Textima Hálószoba Manufaktúra