Tényleg megéri a legolcsóbb kanapét választani?

Tényleg megéri a LEGOLCSÓBBAT választani?

Tudjuk, hogy a vásárlóink többsége nem engedhet meg magának milliós sarokkanapét, vagy pl. asztalos által készített egyedi tömörfa bútorokat.

De vajon tényleg MEGÉRI valamelyik “névtelen” internetes áruház által meghirdetett legolcsóbb kanapét megrendelni???

Természetesen mindenkinek a saját döntése ez, DE:

szeretnénk felhívni a figyelmet néhány bútoripari SZAKMAI szempontra, amit azért érdemes mérlegelni a vásárlás előtt. Ezeket sok helyen a kereskedők nem mondanak el…

1. A bútorokba beépítésre kerülő anyagoknak bizony ÁRA van

Ha a kanapé gyanúsan olcsó, akkor több mint valószínű, hogy nem a legerősebb anyagokat építette be a gyártó… És akkor még finoman fogalmaztunk.

Azt is joggal gondolhatjuk, hogy KISPÓROLTÁK belőle az anyagot, hogy az ára minél OLCSÓBB legyen. Máshogy nem jön ki a matek. Miről is van szó?

2. Ezek a bútorok zömmel olcsó, vékony bútorlapból készülnek, egy vékony szivacs réteggel, a fém vagy keményfa alkatrészek helyett műanyaggal

A kényelembe ne is menjünk bele, mert az egyértelmű, hogy a 4-5 centis szivacsréteg, alatta a bútorlappal, nem lesz majd túl kényelmes.

Persze ez a leírásból nem derül ki, csak otthon szembesül vele a vásárló, hogy lehet, hogy nem a legjobb ötlet volt csak a pár kép, és a kedvező ár alapján választani.

3. Ki fogja állni a garanciát és meddig?

Vajon  a külföldi székhelyű, vagy leellenőrizhetetlen hátterű, frissen alapított cég állni fogja a garanciát?

Ha pl. fél év múlva eltörik a vékony bútorlap, mert valaki lendületesebben huppan rá, vagy neadjisten kitörik az olcsó műanyagból készült láb, amikor takarítás miatt odébbhúzzuk a bútort?

Egy sokéve működő szaküzlet bármikor számonkérhető, megtalálható. A garancia érvényesíthető. De vajon elmondható ez egy bizonytalan hátterű webshopról is?

4. Vajon mekkora az anyagvastagság és a teherbírás?

Ha nincs benn anyag, vagy olcsó, gyenge anyagok felhasználásával készült, akkor sajnos nem biztos, hogy egy nagyobb testsúlyú ember számára is megfelelő a lesz bútor.

5. Vajon milyen a szövet kopásállósága?

Ha elvékonyodik, kikopik, kiszakad a szövet, akkor vihetjük kárpitoshoz a bútort, vagy dobhatjuk ki.

Kevesen tudják, de a szövet alapvetően befolyásolja a bútor árát. Egy jobb minőségű, erősebb, strapabíróbb, vastagabb szövet szinte mindig drágább.

A fentiek miatt mi senkinek sem javasoljuk, hogy kizárólag az ár alapján döntsön. Senki sem csak 1-2 évre veszi a sarokgarnitúrát, sarokkanapét…

Természetesen akár nyaralóba, vendégszobába, kevesebb használatra megfelelő lehet egy „kevésbé extra” bútor is. De a legolcsóbb kategóriát mi szakmai érvek miatt egyszerűen NEM TUDJUK senkinek sem javasolni.

Mi hosszabb távon is elégedett ügyfeleket szeretnénk, nem arra törekszünk, hogy „csak eladjunk valamit, mindegy mit”.